Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Ανοίξαμε νέα σελίδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Συμβολισμοί, δηλώσεις αβρότητας αλλά και αμοιβαία υπονοούμενα για τα επόμενα αναπτυξιακά βήματα. Η εθιμοτυπία ολοκληρώθηκε. Ανοίγει μια νέα σελίδα που οφείλει να συνδυάσει τη μεταρρυθμιστική συνέπεια μας, με την αναπτυξιακή Ευρωπαϊκή προοπτική. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μετά το τέλος της συνάντησης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι  κυριάρχησε ειλικρίνεια αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση οτι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Είχα την ευκαιρία να πω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Προϋπόθεση να βγει από την ύφεση. Και αυτό προϋποθετει οτι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική προσαρμογή που είναι δική μας προτεραιότητα. Τόνισα οτι ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα ζητάει ευκαιρία να σηκωθεί στα πόδια της το ταχύτερο. Η κ. Μέρκελ έδειξε κατανόηση και σεβασμό και τονισε οτι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Ήδη αναγνωρίζεται από όλους οτι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και η εικόνα της έχει αλλάξει. Επίσης η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και η καγκελάριος το αναγνωρίζει και η επίσκεψή της στην Αθήνα το αποδεικνύει έμπρακτα. Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία οπως υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση. Και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα. Η Καγκελάριος είπε οτι θα βοηθήσει την Ελλάδα και να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του λαού.

Η Ελλαδα θα ξεπεράσει την κρίση της και θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης και έτσι όσοι πόνταραν οτι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει θα χάσουν το στοίχημα. Νέα σελίδα ανοίξαμε στη σχέση Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και για την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οτι  «η περίοδος ειναι δύσκολη ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Πρέπει να πω οτι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Εχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. Η πορεία είναι δύσκολη αλλά αξίζει η Ελλάδα να την ολοκληρώσει. Σήμερα συζητήσαμε τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που που πρέπει να γίνουν. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Η Γερμανία θέλει να είναι καλός εταίρος και πρακτικός φίλος της Ελλάδας.Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος»

ΠΗΓΗ; ΕΡΤ


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS