Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η λίστα Λαγκάρντ και οι παλιάτσοι

Του Τάσου Καραμήτσου

Αυτά είναι τα ωραία! Στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία όταν παρέλαβαν (από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες) αυτή τη λίστα -προϊόν υποκλοπής από την «HSBC Geneva»- από έναν υπάλληλο τον Εβρέν Φαλτσιανί, τα αντίστοιχα ΣΔΟΕ κινήθηκαν διακριτικά και αστραπιαία.

Φώναξαν έναν - έναν τους καταθέτες που δεν φαινόταν να δικαιολογούν τα κατατεθέντα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις και τους απέσπασαν -χωρίς πολλά πολλά-ένα 30%-40% του συνόλου. Έτσι μάζεψαν τα κράτη αυτά καμιά δεκαριά δισ. ευρώ από όσους είχαν φοροδιαφύγει. Γιατί δεν είναι όλοι φοροφυγάδες.

Υπάρχουν πολλοί που τα δικαιολογούν λόγω δραστηριοτήτων και όπως είναι γνωστό η κίνηση κεφαλαίων είναι εδώ και μια δεκαετία ελεύθερη.

Εδώ εν Ελλάδι εμείς, ως συνήθως, εξευτελίσαμε τα πάντα. Το έδωσε η Λαγκάρντ στον Παπακωνσταντίνου όταν ήταν και οι δύο υπουργοί Οικονομίας και ο «Παπάκ» -όπως τον λένε οι φίλοι του (αυτοί της λίστας Λαγκάρντ φαντάζομαι κι άλλοι πολλοί επώνυμοι που διευκόλυνε κατά τη διάρκεια της θητείας του)- την... κατάπιε.

Μετά την εξαφάνισε και ο διάδοχός του Βενιζέλος, όπως επίσης και οι δύο επικεφαλής του ΣΔΟΕ της εποχής (ας τα αφήσουν αυτά και ο Διώτης και ο Καπελέρης, αν ήθελαν θα έκαναν την δουλειά τους).

Για να έρθει η χθεσινή μέρα και να εμφανιστεί η λίστα στα media. Για καλό ή για «κάψιμο», ποιος ξέρει, θα δούμε. Να ξεκαθαρίσω ότι ο Βαξεβάνης την δουλειά του έκανε. Για φανταστείτε την εικόνα της χώρας στους ξένους μετά και από αυτό. Είναι να μην μας... (άντε να μην πω την λέξη);

ΥΓ: Στις... λεπτομέρειες αγνώστων ονομάτων θα βρείτε την διαφορά!

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=232691

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS