Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η ματωμένη καρδιά της Μέρκελ και η επίσκεψη στην Αθήνα

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Για να ερμηνεύσουμε το ταξίδι της Μέρκελ στην Αθήνα ας θυμηθούμε ότι ...μάτωσε η καρδιά της και κυρίως ας ακολουθήσουμε τη διαδρομή ανάποδα. Πιστεύει κανείς ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα ερχόταν στην Ελλάδα για να μας τα ψάλλει; να μας πει ότι μας πετάει έξω από το ευρώ; ότι είμαστε τεμπέληδες (όπως έκανε στο παρελθόν για να ανακαλέσει αργότερα); ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης; ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωράνε;

Επίσης, πιστεύετε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχόταν να γίνει μία τέτοια επίσκεψη με περιεχόμενο όπως το προαναφερόμενο; Ή μήπως νομίζουν κάποιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ¨μαύρα μεσάνυχτα¨ σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ και τα υπόλοιπα καλούδια που μεταφέρει στις αποσκευές της.

Το περασμένο Σάββατο είχαμε επισημάνει ότι με την επίσκεψη Μέρκελ “ο κύβος ερρίφθη¨. Ότι δηλαδή η χώρα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί τεχνηέντως (γιατί μόνο έτσι μπορούν να μας διώξουν) από την ευρωζώνη. Που σημαίνει ότι η συμφωνία για το μνημόνιο σύντομα θα κλείσει και οι Ευρωπαίοι θα κάνουν ότι μπορούν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο να βοηθήσουν τη χώρα μας να βρεθεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αρκεί βεβαίως να το θέλουμε κι΄ εμείς και αρκεί οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν να μην εκτροχιάσουν την κοινωνία και την οικονομία.

Κι΄ αυτό θα συμβεί μόνο αν υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών για την έξοδο από την κρίση και μεγάλες, ριζικές μεταρρυθμίσεις στο μεταπολιτευτικό σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος ώστε να γίνει μικρό, ευέλικτο, αποτελεσματικό και παραγωγικό.

Η Μέρκελ έρχεται να ανοίξει πάλι την πόρτα της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=112933241

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS