Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Αλλαγές στο δανεισμό του Δημοσίου εάν εκταμιευτεί η δόση...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα ακριβά έντοκα γραμμάτια, που ανεύθυνα κάποιοι παρουσίαζαν ως βραχυπρόθεσμη λύση στην περίπτωση εξόδου από το μνημόνιο, είναι απλά ένας βρόγχος στο λαιμό του δημοσίου, που κι αυτός δεν θα είναι διαθέσιμος αν οι αγορές θεωρήσουν ότι χρεοκοπείς πλήρως! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη στοχεύοντας στην... άντληση 1,6 δισ. ευρώ.

Αν και το Μνημόνιο προέβλεπε πως οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων θα περιορισθούν σχεδόν 14 δισ. ευρώ μετακυλίονται διαρκώς μέσα σε αυτές εγκλωβίζοντας πολύτιμη ρευστότητα.

Εάν η Ελλάδα λάβει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ η ρευστότητα στην οικονομία θα ενισχυθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 αφού η χρηματοδότηση των αναγκών θα μπορεί να γίνει από τις δόσεις του δανείου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και από το ΔΝΤ.

Το 2013 η κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα γίνει κυρίως μέσω των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του ΔΝΤ και κατά το μέρος που υπολείπεται από εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται πως το ποσοστό κυμαινόμενου χρέους ανέρχεται σήμερα σε επίπεδα άνω του 55%, καθώς τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο και η συμπληρωματική χρηματοδότηση γίνεται μέσω εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Στόχος είναι το ποσοστό χρέους σε κυμαινόμενο επιτόκιο ως προς το σύνολο του χρέους να μειωθεί κάτω του 50%.

ΠΗΓΗ: NONEWS-NEWS.GR

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS