Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Α. Σαμαράς: «Μπορούμε να πάρουμε και 20% περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μάχη για να περιοριστούν οι απώλειες κονδυλίων που προκύπτουν λόγω της διαχρονικής αδυναμίας μας να τα απορροφήσουμε εγκαίρως, αλλά και της στρουθοκαμηλικής προσέγγισης της Ε.Ε. που δεν αναγνωρίζει ότι τη στιγμή της ύφεσης υπάρχει άμεση ανάγκη για ακόμα περισσότερα κεφάλαια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίζει η κυβέρνηση για το Eurogroup της Δευτέρας και την εκταμίευση της δόσης.

Ο πρωθυπουργός παρέμεινε στις Βρυξέλλες μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές και τα τηλεφωνικά ραντεβού με προσωπικότητες και πέραν του Ατλαντικού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει με την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και με τον κ. Τίμοθι Γκάιτνερ.

Κυβερνητική πηγή έλεγε μετά την λήξη της Συνόδου ότι «αν εμείς δεν είχαμε κάνει το τιτάνιο έργο, κλείνοντας σε ελάχιστο χρόνο τα 72 προαπαιτούμενα που είχαν τεθεί και που όλοι αναγνώρισαν, τότε δεν θα είχαμε ελπίδα για θετικές εξελίξεις την επόμενη Δευτέρα. Αν δεν είμασταν εντάξει στις υποχρεώσεις μας τότε την δεν θα είχαν διαφωνήσει την περασμένη εβδομάδα θα είχαν συμφωνήσει να μας διώξουν. Ήταν περισσότερες από μία χώρες που επεδίωκαν μία τέτοια εξέλιξη. Ενδεχόμενη αποτυχία στην επόμενη Σύνοδο θα οφείλεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Είναι θέμα αξιοπιστίας της Ευρωπαικής Ένωσης πια η επίλυση του ελληνικού προβλήματος». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=238670

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS