Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στίγκλιτς - Λίπσκι: Όχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι περιορισμοί των μονοδιάστατων υφεσιακών πολιτικών είναι δεδομένοι, όπως όμως και η ανάγκη της χώρας να αποκτήσει σταθερή δημοσιονομική αυτοτέλεια. Η επαναφορά της ρευστότητας (μέσω της μείωσης του κόστους άντλησης κεφαλαίων για τις τράπεζες) και της αναπτυξιακής δράσης (ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλα έργα υποδομών) είναι τα προαπαιτούμενα για την αλλαγή κλίματος το επόμενο διάστημα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τις επιφυλάξεις τους για τα μέτρα λιτότητας και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης εξέφρασαν ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζον Λίπσκι.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Στίγκλιτς επισημαίνει πως η Ευρώπη έχει προωθήσει πακέτα λιτότητας που αναπόφευκτα θα αποδυναμώσουν την οικονομία της, την ώρα που οι αναδυόμενες οικονομίες επιβραδύνονται. Υπό τις συνθήκες δε αυτές είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια ώθηση για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συστηματικά αγνοήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και προειδοποίησε ότι αν η Ευρώπη δεν προχωρήσει στην τραπεζική ένωση τα προβλήματα θα γίνουν μεγαλύτερα καθώς για να σπάσει ο φαύλος κύκλος απαιτείται πανευρωπαϊκός μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων και εξυγίανσης των τραπεζών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=481899

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS