Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Α. Σαμαράς : «Τα χρήματα θα έλθουν σύντομα, και με το παραπάνω»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με επιμονή σε μια μεταρρυθμιστική καταιγίδα. Με όραμα για ένα άλλο επενδυτικό προφίλ της χώρας. Με συνέπεια στην άρση προκλητικών προνομίων. Το ξεκάθαρο σχέδιο δράσης για ασφαλή απεγκλωβισμό από τη σήψη και την ύφεση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σφοδρή πολιτική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με την ομιλία του κατά την συζήτηση του προυπολογισμού ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

“Είσαστε τα υπολείματα των συντεχνιών που καταρρέουν, την ελληνική κοινωνία την τρομάζετε και σας αποβάλει” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “θα σας μείνουνε οι συνιστώσες αλλά συνισταμένη δεν θα γίνετε ποτέ. Η παράταξή σας κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της χώρας και διέλυσε την ασφάλεια των πολιτών”.

Απάντησε όμως και στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για την καθυστέρηση της δόσης του δανείου
λέγοντας: “Τα χρήματα θα έλθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω. Κάποιοι αμφισβητούν ότι τα χρήματα θα έλθουν, εγώ παλεύω για το παραπάνω. Η Ελλάδα έκανε εκείνα που δεσμεύτηκε και τώρα είναι η ώρα των δανειστών να κάνουν εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκαν. Βιαστήκατε να χαρείτε ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα, θα τα πάρουμε τα χρήματα.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα ενισχυθεί η ρευστότητα. Βλέπω πολλούς εδώ μέσα να στεναχωριούνται μόνο που το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι δεν αποτελούν μόνο το λόμπι της δραχμής αλλά και το λόμπι της παράνοιας. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν άδικες περικοπές και πρόσθεσε ότι θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η οικονομία αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα είναι μόνιμες και θα δώσουν δυναμική στην ελληνική οικονομία.

Μίλησε για την τακτική του στην αντιπολίτευση και για την διαφορά του με τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι ναι μεν έκανε κριτική αλλά τις διαρθρωτικές αλλαγές τις ψηφίσαμε. Αν αυτά είχαν γίνει στην ώρα τους δεν θα φτάναμε να κόβουμε σήμερα μισθούς και συντάξεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=235708

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS