Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Οι σκέψεις των επιτελείων για τη «μεγάλη Τετάρτη» των μέτρων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η "μεγάλη Πέμπτη" της επομένης θα πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη όλων. Οι ταχύτητες των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εκτιναχθούν, οι διεθνείς επαφές για συνολική λύση χρέους να ενταθούν και οι δράσεις για την εξομάλυνση της πίεσης στα πλατιά λαϊκά στρώματα να ολοκληρωθούν (χαράτσι, δάνεια κλπ). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για πολιτική μάχη χαρακωμάτων ετοιμάζονται στα κομματικά επιτελεία ενόψει της «μεγάλης Τετάρτης» και της ψήφισης των μέτρων. «Ξεκινάμε το πρωί και όποτε τελειώσουμε» λένε από το κυβερνητικό επιτελείο.

Συνθήκες μειωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καλλιεργούνται από το κυβερνητικό επιτελείο στη μάχη της «μεγάλης Τετάρτης» στη βουλή με τη ΝΔ να επιδίδεται σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να διαφυλάξει ανέπαφη την κοινοβουλευτική της συνοχή, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι… δυσάρεστες εκπλήξεις σαν και αυτές που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο με τις 20 και πλέον αρνητικές ψήφους στο δεύτερο μνημόνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τα κομματικά στελέχη, ιδιαίτερα από τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα. Η κατάσταση όμως στο ΠΑΣΟΚ και το «παρών» της ΔΗΜΑΡ δείχνουν ήδη μία πλειοψηφία που δεν θα κινηθεί πάνω από τις 156 ψήφους.

Το ενδεχόμενο να μην είναι παρόντες οι βουλευτές του κ. Κουβέλη, ώστε να αναζητηθεί μία οριακή πλειοψηφία επί των παρόντων, έχει εγκαταλειφθεί. Στην Αγ. Κωνσταντίνου το αποκλείουν ενώ έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη από τη ΝΔ σημειώνουν πως σε αυτήν την περίπτωση θα έχει περάσει το πλέον σκληρό πακέτο μέτρων με μία… ψήφο ανοχής κάτι που θα προκαλούσε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=185094&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS