Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ανασχηματισμός και ανάπτυξη στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά

Στην ανάπτυξη και την επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στρέφει πλέον το βλέμμα της η ελληνική κυβέρνηση. Μετά την συμφωνία των εταίρων και του ΔΝΤ στο χθεσινό Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Για το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, όπου αναμένεται να ενημερώσει επίσημα τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις και να επισημάνει εκ νέου την ανάγκη για εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Αν και η συνεδρίαση αναμένεται να έχει «πανηγυρικό» χαρακτήρα, εντούτοις ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει την ανάγκη για σκληρή δουλειά. 

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, εντείνονται πλέον οι προσπάθειες για αλλαγή του κλίματος στην ελληνική οικονομία, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσέλκυση επενδύσεων που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους για τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στο νέο συμβούλιο, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι επόμενες κινήσεις τις κυβέρνησης ενώ αναμένεται να τεθεί και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετέχει στην κυβέρνηση και με στελέχη της Ιπποκράτους.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν θα τεθεί «βέτο» σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Αντώνη Ρουπακιώτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης δεδομένου ότι στην κυβέρνηση εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία από την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού που έχει την στήριξη της Αγίου Κωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/171509/anasximatismos-kai-anaptyksi-stin-atzenta-toy-antoni-samara/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS