Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ξεμπλοκάρισμα - εξπρές 350.000 φορολογικών υποθέσεων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πόσο δύσκολο ήταν για το ανασφαλές, κλειστό Ελληνικό σύστημα, της ανατροφοδοτούμενης γραφειοκρατίας που ευνοεί τη διαφθορά, να "ανακαλύψει" επιτυχημένα πρότυπα του εξωτερικού που εξυπηρετούν ταχύτατα τον πολίτη και μειώνουν το κρατικό λειτουργικό κόστος. Μάλλον εξαιρετικά δύσκολο; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με τεχνογνωσία «made in England», επιχειρείται από την ελληνική κυβέρνηση, το ξεμπλοκάρισμα στην εκδίκαση των διοικητικών- φορολογικών υποθέσεων, η συσσώρευση των οποίων έχει προκαλέσει έμφραγμα και στα έσοδα του Κράτους αφού, όπως υπολογίζεται, εκκρεμούν πάνω από 350.000 υποθέσεις που δυνητικά θα μπορούσαν να εισφέρουν άνω των 30 δισ. ευρώ έσοδα.

Ο υπολογισμός προκαλεί ίλιγγο και στην ελληνική πλευρά αλλά και στους τροϊκανούς, οι οποίοι έχουν θέσει συγκεκριμένους στόχους για την επιτάχυνση της ελληνικής δικαιοσύνης, η κατάσταση στην οποία επιδεινώθηκε με τις κινητοποιήσεις των δικαστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο (και μόνο στα διοικητικά δικαστήρια όπου εκδικάζονται οι διαφορές πολιτών -κράτους) αναβλήθηκαν πάνω από 30.000 υποθέσεις. Ενδεικτικό επίσης είναι πώς αν ένας πολίτης προσβάλλει μια απόφαση του δημοσίου σήμερα, τότε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση του θα εκδικαστεί περίπου μετά από 5-6 χρόνια!!! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=246106

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS