Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - 5 αλλαγές στο τραπέζι για το φορολογικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προφανώς και αυτή δεν είναι η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που αναμένεται στους επόμενους μήνες αλλά μια προσπάθεια να τηρηθούν μνημονιακές δεσμεύσεις με σχετική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη, όσο κι αν τελικά και νέο υφεσιακό αποτέλεσμα θα έχουν και θα συμπιέσουν περαιτέρω τη δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στενεύουν τα περιθώρια για την προώθηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου. Θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 του μηνός. Ακόμα και την ύστατη ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την τροποποίηση σημαντικών διατάξεων. Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο επιβαρύνει 1.000.000 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, βελτιώσεις στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, ενίσχυση 15% με 20% των οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων είναι οι τέσσερις βασικές αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης προωθούν την αλλαγή του καθεστώτος αναστολών για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής με στόχο όσοι πιάνονται στην τσιμπίδα των ελεγκτικών μηχανισμών ή να συμβιβάζονται και να πληρώνουν τις οφειλές τους ή να πηγαίνουν φυλακή. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63749279

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS