Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Τράπεζες: Μποναμάς 6,2 δισ. από αναβαλλόμενο φόρο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εδώ και μήνες έλεγα για τα 4-5 δισ. που θα μπορούσαν να βρεθούν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ένα πιο γενναίο αλλά στοχευμένο πρόγραμμα απομείωσης δανείων. Τώρα που επιβεβαιώνονται οι υποθέσεις, μήπως έρχεται η ώρα να ξαναδούν οι τράπεζες το θέμα, κυρίως για δικό τους συμφέρον (πριν σκάσει και η βόμβα των επισφαλειών της μεσαίας τάξης εντός 2013). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με δύο διαβεβαιώσεις, την απαλλαγή από τις αστικές ευθύνες και την πλήρη αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου, έφυγαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Η πρώτη αφορά την προστασία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τυχόν αστικές ευθύνες, ως απόρροια της απόφασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.

Η δεύτερη διαβεβαίωση που πήραν από τον Γ. Στουρνάρα αφορά, σύμφωνα με στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη, το εδώ και μήνες αίτημα των τραπεζών για αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου στα φορολογικά τους βιβλία στο 100%...

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των τραπεζών, το όφελος από την αναγνώριση στο 100% του αναβαλλόμενου φόρου από το PSI εκτιμάται στα 4,2 δισ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα επαναγοράς (buy back) διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/744046/Article.aspx

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS