Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Στόχος μας μία οικονομία - υπόδειγμα

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τη χώρα από ένα κακό παράδειγμα σε ένα υπόδειγμα οικονομίας δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλά πάλι ολόκληρη η Ευρώπη: ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είναι από τον Ιούλιο στο τιμόνι της χώρας, πολεμά συνεχώς με το ολοένα και αυξανόμενο χρέος, την υψηλή ανεργία και την αύξηση της φτώχεiας, γράφει η γερμανική εφημερίδα προλογίζοντας την συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τονίζοντας ότι «φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία - υπόδειγμα».

Ερωτηθείς για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και για το αν η κατάσταση της χώρας συγκρίνεται με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι, αλλά έχουμε διδαχθεί κάτι από την ιστορία. Και δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η αποκλειστική πολιτική λιτότητας εν μέσω μίας κρίσης δεν μπορεί να εξυγιάνει την οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και οδηγή στην άνοδο του εξτρεμισμού. Εμείς αναζητούμε επιτύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και θα το αποδείξουμε με την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων. Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Βαϊμάρης. Θα αποτελέσουμε το αντιπαράδειγμα». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63749575

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS