Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Στη Σουαζιλάνδη όσες φορούν μίνι φούστα θα συλλαμβάνονται

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν στην εποχή του πανσεξουαλισμού υπάρχουν ακόμα καθεστώτα που ουσιαστικά αποδέχονται την "επιχειρηματολογία" του βιαστή και προτιμούν τον περιορισμό των ελευθεριών από την πρόληψη και την καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών θα επιβάλλεται στις γυναίκες που θα φορούν μίνι φούστα, μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ ή «χαμηλοκάβαλα» παντελόνια, σύμφωνα με διαταγή της αστυνομίας στη Σουαζιλάνδη. Ουσιαστικά, η αστυνομία επαναθέτει σε ισχύ έναν αποικιακό νόμο του 1889, ο οποίος τιμωρεί το «ανήθικο» ντύσιμο κι είχε στην πράξη καταργηθεί.

«Το έργο του βιαστή γίνεται εύκολο, γιατί θα ήταν εύκολο να βγάλει τα ρούχα αυτά που φορούν οι γυναίκες», δήλωσε η Ουέντι Χλέτα, εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Έχω διαβάσει στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι άνδρες, αλλά ακόμα και οι άλλες γυναίκες, έχουν μία τάση να «γδύνουν τους ανθρώπους με τα μάτια». Αυτό διευκολύνεται όταν τα ρούχα είναι στενά ή αποκαλυπτικά», προσθέτει η εκπρόσωπος, καταλήγοντας πως «η απόφαση μας ελήφθη μετά από διαμαρτυρίες πολλών αντρών σχετικά με το αποκαλυπτικό ντύσιμο κάποιων γυναικών». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=490708

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS