Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Εκβίαζε 15χρονη μέσω facebook

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αφέλεια της θεωρητικής ανωνυμίας που φέρνει μαζί της τη μείωση των αναστολών και τελικά την άγνοια κινδύνου, δημιουργεί ένα εικονικό πεδίο διαπροσωπικών σχέσεων, αποστεωμένο από τα πραγματικά συναισθήματα και την πλήρη αντίληψη της προσωπικότητας του άλλου.Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνελήφθη χθες ένας 21χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο Facebook, εκβιάζοντάς την. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 15χρονης, η οποία μένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, όπως υποστήριξε, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.

Όπως καταγγέλει η 15χρονη, λόγω του εκβιασμού και των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Παράλληλα, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στην οικία της με φίλους του για να τη χτυπήσει. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/516988


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS