Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αργά αλλά σταθερά η ελληνική οικονομία κάνει την απαραίτητη στροφή από την κατανάλωση με δανεικά, στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Καιρός να πάμε στην επόμενη φάση που είναι η συντονισμένη αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στη νέα «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας εξελίσσονται οι εξαγωγές, καθώς το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), υπολογίζεται ότι, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, προσέφεραν στην ελληνική οικονομία πάνω από 24 δισ. ευρώ, κατά 2 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2011, πραγματοποιώντας νέο υψηλό ρεκόρ. Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,6% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ αν προστεθούν και οι εξαγωγές υπηρεσιών, οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις συνεισφέρουν περίπου 23% του ΑΕΠ.

Εάν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω εκτιμήσεις, τότε ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2013, να αντιστοιχούν δηλαδή οι εξαγωγές στο 13% του ΑΕΠ, δεν φαντάζει πολύ μακρινός, καθώς μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των εξαγωγών και την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100034_10/01/2013_507273

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS