Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στουρνάρας: Αισιοδοξία για ανάπτυξη από τέλη 2013

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αισιοδοξία θα μετατραπεί σε πραγματική ελπίδα όταν η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και των παρεμβάσεων στη λειτουργία του κράτους αντιστρέψουν πλήρως το επενδυτικό κλίμα. Η τάση είναι ήδη εμφανής, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αισιόδοξος για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση περί τα τέλη του έτους, για επίτευξη μικρού πλεονάσματος, αλλά και για σταθερή αύξηση του ΑΕΠ το 2014, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκφράζει την ελπίδα ότι το πρόσφατο πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο, ενώ παραδέχεται ότι το μνημόνιο συνεπάγεται παραχώρηση κυριαρχίας σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό.

«Ανακτούμε την εμπιστοσύνη» είναι ο τίτλος της δισέλιδης συνέντευξης του Έλληνα υπουργού στην Handelsblatt, με τον κ. Στουρνάρα να αναφέρεται στα πρώτα δείγματα προόδου που έχει πετύχει η χώρα, με τη μείωση του ελλείμματος και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων της τρόικας και να σημειώνει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

«Αυτή είναι η προτεραιότητά μας και έχουμε τις πρώτες επιτυχίες- οι καταθέσεις στις τράπεζες συνεχώς αυξάνονται, η απόδοση των ομολόγων μας υποχωρεί, οι αγορές πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων. Πέραν αυτού, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13%. Αυτό δείχνει ότι ανακτούμε την αξιοπιστία μας», δηλώνει ο υπουργός και τονίζει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν, όπου η Ελλάδα καλείται να πετύχει ορισμένους στόχους δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι αν μπορούσε να καθορίσει ο ίδιος την ατζέντα, η διαδικασία της προσαρμογής θα ήταν περισσότερο σταδιακή, προκειμένου να μετριαστεί η σκληρότητα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/01/2013_478950

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS