Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Έκρηξη στα «κόκκινα» δάνεια, ξεπέρασαν το 25% τον Δεκέμβριο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αφού συντήρησαν ένα ανύπαρκτο κλίμα ευφορίας μετά τους Ολυμπιακούς, πέρα και πάνω από κάθε θεμελιώδες μέγεθος της οικονομίας, δείχνουν και αδυναμία να διαχειριστούν τη βραδυφλεγή βόμβα των επισφαλειών, που δεν σβήνει απλά με βραχυπρόσθεσμους διακανονισμούς. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανεπαρκές ενδέχεται να αποδειχθεί το πακέτο στήριξης των τραπεζών ύψους 50 δισ. ευρώ, λόγω των καθυστερούμενων δανείων που ήδη, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, ξεπέρασαν το 25% τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι τα «κόκκινα» δάνεια θα οδηγήσουν σε αύξηση των κεφαλαιακών αναγκών. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες θα αναγκαστούν να αντλήσουν 33 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΧΣ λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, έναντι των 27,5 δισ. ευρώ που ήταν ο υπολογισμός της Τράπεζας της Ελλάδος.

Γι' αυτό ζητούν επικαιροποίηση της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock, η οποία αφορούσε την ποιότητα των εγχώριων δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Σημειώνεται ότι, στο τέλος Νοεμβρίου 2012, το σύνολο των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανερχόταν σε 230 δισ. ευρώ, τα 52 δισ. ευρώ εκ των οποίων ήταν καθυστερούμενα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112976692

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS