Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ξεκινούν κατασχέσεις σε οφειλέτες του δημοσίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν στόχος είναι η επιλεκτική κατάσχεση σε κάποιες χιλιάδες οφειλετών που αποδεδειγμένα "κοροϊδεύουν" το κράτος και την κοινωνία, η εξέλιξη είναι απολύτως θετική. Αρκεί να διατηρηθεί η ευαισθησία που χρειάζεται για τις κατηγορίες συμπολιτών που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και κινούνται στα όρια της επιβίωσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 4,4 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να εισπράξει εφέτος η Εφορία από εκατομμύρια υπερχρεωμένους Έλληνες, χρησιμοποιώντας παλαιές και νέες μεθόδους «εξαναγκασμού» οφειλετών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κατασχέσεις εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.

Ταυτόχρονο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εκατοντάδες υπάλληλοι της Εφορίας θα λάβουν εντολή να διενεργήσουν ελέγχους σε 4.100 πλούσιους φορολογούμενους εκ των οποίων οι 2.600 θα είναι φυσικά πρόσωπα και οι 1.500 μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το νέο αυτό σχέδιο... επανενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του ελληνικού κράτους αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, την οποία συνέταξαν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=204283&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS