Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Νέους κανόνες λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα ακόμα βήμα προς τον εξορθολογισμό ενός διαπλεκόμενου συστήματος που προεξοφλεί καταστάσεις και κατευθύνει προς συγκεκριμένες εξελίξεις πέρα και πάνω από τα πραγματικά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τις πιθανές πολιτικές πρωτοβουλίες. Καιρός ήταν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη τους νέους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία των οίκων πιστωτικής αξιολόγησης και θα περιορίζουν τις δυνατότητές τους να αλλάζουν τις αξιολογήσεις για το αξιόχρεο των χωρών.

Πρόκειται για ένα συμβιβαστικό σχέδιο νόμου, το οποίο ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο μετά από μακρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών - μελών και του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να υπογράψουν το νόμο στις ερχόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για τον τρίτο γύρο κανόνων που επιβάλλει η ΕΕ στις εταιρείες αξιολόγησης μετά το ξέσπασμα της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στο επίκεντρο της νέας νομοθεσίας, σύμφωνα με την Wall Street Journal, βρίσκονται πέντε αλλαγές:

Πρώτον, μία ώθηση να αποθαρρυνθεί η αυτόματη χρήση των αξιολογήσεων των οίκων από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες και θεσμούς της Ευρώπης.

Δεύτερον, η προσπάθεια να χαλαρώσει η επιρροή των μεγάλων εταιρειών του κλάδου.

Τρίτον, η επιβολή περιορισμών όσον αφορά το πότε μπορούν οι οίκοι να προχωρούν σε αλλαγές του αξιόχρεου χωρών.

Τέταρτον, μία κίνηση να διευκολυνθεί η άσκηση αγωγών κατά των οίκων για αμέλεια.

Πέμπτον, μία προσπάθεια να αποτραπεί η αξιολόγηση από τους οίκους των ομολόγων επιχειρήσεων που είναι σημαντικοί μέτοχοι.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα μπορούν οι οίκοι να κάνουν αλλαγές στις αξιολογήσεις τους που δεν έχουν ζητηθεί, με ανώτατο όριο τρεις σε ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4782298

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS