Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κρυφό μνημόνιο για το Δημόσιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πιο φανερός από ποτέ θα πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για ριζικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του δημοσίου, τόσο για λόγους περιορισμού άσκοπης σπατάλης πόρων (ανθρώπινων και υλικών) αλλά και για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Τα αυτονόητα δηλαδή που χρωστάμε στους εαυτούς μας εδώ και δεκαετίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανατροπές στο Δημόσιο, στα υπουργεία, στη Δικαιοσύνη, στο φορολογικό σύστημα και στο επιχειρηματικό περιβάλλον προβλέπει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ομάδα δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ για την Ελλάδα. Το χρονοδιάγραμμα των βασικότερων αλλαγών έχει ήδη τεθεί και συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πρέπει να αρχίσει να εκτελείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και να έχει ολοκληρωθεί πριν βγει η χρονιά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 6 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Κομισιόν, και στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τρόικας, της task force του Χ. Ράιχενμπαχ, του ΔΝΤ, του ILO, οκτώ τουλάχιστον εταίρων, επτά γενικών διευθύνσεων της Ε.Ε. και η ελληνική αποστολή, έγινε για πρώτη φορά σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω αλλαγών αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και θα συνδεθεί στο μέλλον ακόμα πιο δεσμευτικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=200396&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS