Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Πλήγμα στο λαθρεμπόριο καυσίμων η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν όντως έχει ήδη επιτευχθεί 50% μείωση στο λαθρεμπόριο, όταν θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες δράσεις για την αντιμετώπιση του (GPS, έλεγχο εισροών-εκροών κλπ), με ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μήπως να ξαναδούμε σε ακόμα πιο ορθολογικό επίπεδο το ζήτημα των επιδομάτων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Γιατί ο στόχος ήταν εξαρχής το λαθρεμπόριο, όχι η φορολόγηση των καταναλωτών, όπως εξελίχθηκε το θέμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο έβαλε «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εξαιτίας της εκτίναξης της τιμής του θέρμανσης, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών επέφερε καίριο πλήγμα στο λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων.

Η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 60%-70% στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 20% περίπου στο πετρέλαιο κίνησης, όμως η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης εκτιμάται ότι οδήγησε στη μείωση περίπου κατά 50% στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, το λαθρεμπόριο καυσίμων ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως και με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο έχει περιοριστεί στα 300 εκατ. ευρώ. Τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούν τώρα τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πληγή του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112984442

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS