Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κλειδί ανάπτυξης η ναυτιλία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επί χρόνια μιλάμε για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στήριξης των πυλώνων της οικονομίας. Στη ναυτιλία αφήνονται αναξιοποίητες τεράστιες ευκαιρίες αναπτυξιακής εκτίναξης από μικροπολιτικές ισορροπίες, συνδικαλιστικές αγκυλώσεις και έλλειψη προγραμματισμού. Καιρός να γυρίσουμε σελίδα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δουλειά περίπου στο ένα τρίτο των σημερινών ανέργων μπορεί να δώσει ο τομέας των θαλάσσιων μεταφορών, κυρίως αυτός της ποντοπόρου ναυτιλίας, αν η Ελλάδα αποκτήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα και παράλληλα γίνει ελκυστικός τόπος προορισμού για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, σήμερα οι θαλάσσιες μεταφορές στην Ελλάδα απασχολούν άμεσα ή έμμεσα 192.000 άτομα, ενώ θα μπορούσε κάτω από μία σειρά προϋποθέσεων ο αριθμός να αυξηθεί στις 550.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα η ποντοπόρος ναυτιλία θα μπορούσε να συνεισφέρει την αντιμετώπιση της κρίσης με τη μορφή επιπλέον παραγόμενης προστιθέμενης αξίας 12,7 δισ. ευρώ από τα 13,3 δισ. ευρώ σήμερα.

Με βάση αυτό το ευοίωνο σενάριο, η συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας θα μπορούσε να ανέλθει στο 11,9% του συνολικού ΑΕΠ, ειδικότερα να προσθέτει επιπλέον ΑΕΠ της τάξης του 5,8% ετησίως από 6,1% που είναι σήμερα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4780458

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS