Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Όρια στο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ θέτει το Ευρωδικαστήριο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε μια χώρα που αρέσκεται να συζητά για τα ιδιωτικά μονοπώλια, οι μόνες πρακτικές που πνίγουν τον ανταγωνισμό και επιβάλλουν στρεβλώσεις στην αγορά προέρχονται από τη λειτουργία των κομματικοδίαιτων κρατικών μονοπωλίων. Δεν χρειαζόταν το καμπανάκι του Ευρωδικαστηρίου για να μας το υπενθυμίσει! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Όρια στο αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ να οργανώνει και να εκμεταλλεύεται τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα θέτει με απόφασή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης εθνική κανονιστική ρύθμιση η οποία παρέχει σε έναν και μόνον οργανισμό το μονοπώλιο των τυχερών παιγνίων, χωρίς να μειώνει πράγματι τις δυνατότητες συμμετοχής σε παίγνια, εφόσον, αφενός, δεν περιορίζει τις δραστηριότητες στον τομέα αυτόν κατά συνεπή και συστηματικό τρόπο και, αφετέρου, δεν διασφαλίζει αυστηρό έλεγχο της επεκτάσεως των τυχερών παιγνίων αποκλειστικώς και μόνο στο μέτρο που είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/521812

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS