Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Κάμψη της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στην κυβέρνηση

Σοβαρή ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουν κυβερνητικά στελέχη την οποία αποδίδουν στο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ την τελευταία εβδομάδα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναζητεί τον βηματισμό του μεταξύ δηλώσεων στελεχών του, υπέρ του αναρχικού χώρου και των καταλήψεων στη Βίλα Αμαλία και κατά των επενδύσεων που έχουν γίνει σε μεγάλους Οργανισμούς της χώρας.

Οι δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ξανά υπό τον έλεγχο του δημοσίου το λιμάνι του Πειραιά, διώχνοντας την Cosco, όπως και ο αυτοπροσδιορισμός του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στον αναρχικό χώρο ή ο χαρακτηρισμός «μπουκάλια ανακύκλωσης» από τον Χρήστο Καραγιαννίδη στα ευρήματα της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, έχουν κάνει τα στελέχη της ΝΔ να τρίβουν τα χέρια τους.

Την κάμψη της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, παραδέχθηκε την Παρασκευή και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Real FM. Όπως δείχνουν τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό που έφερε η μέτρηση της Public Issue με τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή κατά 0,5%, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μαξίμου οι πολίτες επιβραβεύουν τις επιλογές της κυβέρνησης, δείχνοντας πως η κοινωνία καταλαβαίνει τη δύσκολη φάση που περνά η χώρα και την προσπάθεια να κατανεμηθούν τα βάρη όσο το δυνατόν πιο δίκαια. Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως αυτή ήταν μόνο η πρώτη φάση και ακολουθεί η δεύτερη και πιο καθοριστική, που είναι η χώρα να κάνει αυτό το pick που χρειάζεται και να πετύχει την ανάκαμψη.

Η υπεύθυνη στάση του πρωθυπουργού και ο ηγετικός χαρακτήρας που έδειξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμήθηκε από τους πολίτες, προσθέτουν κάτι που φάνηκε και από το προβάδισμα στη δημοφιλία του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Όμως, όπως ανέφερε κορυφαία κυβερνητική πηγή στο newpost «εμείς δεν θριαμβολογούμε, έχουμε δουλειά να κάνουμε, αυτό κοιτάμε και αυτό ο κόσμος το εκτιμάει».

Παράλληλα στην κυβέρνηση επικεντρώνουν τη στρατηγική τους και στα ζητήματα ασφάλειας και καθημερινότητας, όπου εκεί επεχείρησαν να βρουν πεδίο κινήσεων Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, κάτι που όμως δεν κατάφεραν όπως αποδεικνύεται και από την πτώση στα ποσοστά των δύο κομμάτων σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση. Την ίδια ώρα προβληματισμός υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της πτώσης της δημοτικότητας του κόμματος κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο, κάτι που είναι αναμενόμενο έπειτα και από την εμπλοκή του ονόματος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση των παραπομπών για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συνδέονται είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο με το ΠΑΣΟΚ.

Πάνος Ρασσιάς 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/182632/kampsi-tis-dynamikis-toy-syriza-vlepoyn-stin-kyvernisi-/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS