Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ο Αλέξης παίζει ζάρια!

Του Θανάση Μαυρίδη

Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να σκίσει την δανειακή σύμβαση. Το δήλωσε στους φίλους μας τους Αμερικάνους. Διότι οι Αμερικάνοι δεν είναι πλέον «φονιάδες των λαών», όπως υποστήριζε πριν από χρόνια η ελληνική αριστερά. Οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι από τους Ευρωπαίους και τα έργα της FED θαυμαστά. Χαίρε Ομπάμα, χαίρε! Οι νοικοκυραίοι σε χαιρετούν...

Ας μην βιαστούν οι φίλτατοι αριστεροί να κατηγορήσουν τον αρθρογράφο ως πλαστογράφο ή προβοκάτορα. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθούν ότι βρίσκεται σε πραγματικά κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς κινδυνεύει να χάσει έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες των κειμένων του. Μα, ο Τσίπρας μνημονιακός; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ των δυνάμεων εκείνων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας;

Να μας συγχωρείς σύντροφε Αλέξη για το κακής ποιότητας χιούμορ μας, αλλά δικαιούμαστε εμείς οι μνημονιακοί να πάρουμε μία ανάσα. Τόσο καιρό τα παιδιά σας στο διαδίκτυο έχουν αναλάβει εργολαβία την συκοφαντία των πολιτικών σας αντιπάλων. Οι οπαδοί του ορθολογισμού ήταν μέχρι χτες προδότες και γερμανοτσολιάδες και τους περίμεναν λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες σε πλατείες.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο, σύντροφε, όταν επιστρέψεις στην πατρίδα να αρνηθείς τα όσα έχεις δηλώσει στην αλλοδαπή. Οπότε, άσε μας να χαρούμε μέχρι την επιστροφή σου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται πολιτικά. Δεν είναι κακό αυτό. Εδώ ολόκληρες τεκτονικές πλάκες μετατοπίζονται και τους ενοχλεί που το κάνει ένα πολιτικό κόμμα; Σιγά! Έχετε δει τους ιστορικούς να κατακρίνουν τους ηγέτες για τις κωλοτούμπες που έχουν κάνει; Όχι! Αυτές είναι λεπτομέρειες για την Ιστορία. Στην Ιστορία καταγράφονται μόνο οι μεγάλες νίκες και οι μεγάλες ήττες.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας θυμάται όλο και περισσότερο τους νοικοκυραίους. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχει πιάσει ταβάνι. Να μην είναι σε θέση να ξεπεράσει τον Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία. Εκτός κι αν αναζητήσει μία νέα δεξαμενή ψήφων. Κι η δεξαμενή αυτή δεν μπορεί να είναι παρά εκείνη του μεσαίου χώρου.

Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο στην στρατηγική του! Ξέρει ότι δεν μπορεί να πείσει το κεφάλαιο ότι θα το εκπροσωπήσει επάξια στην επόμενη ημέρα. Ξέρει ακόμη ότι εκείνοι που ήσαν μέλη της μεσαίας τάξης και έχουν εκπέσει λόγω της κρίσης είναι πολλοί περισσότεροι από εκείνους που εξακολουθούν να κρατιούνται με νύχια και με δόντια από τις χειρολαβές του λεωφορείου που τρέχει με σπασμένα φρένα και το οποίο αντιπροσωπεύει σήμερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Κι ότι την ώρα που θα φτάνουν στα σπίτια μας οι νέοι φόροι μαζί με εκείνους που «ξέχασαν» να μας στείλουν το 2011 και το 2012 και τους οποίους θα πληρώσουμε αναδρομικά, η οργή θα περισσεύει. Σε εκείνη την στιγμή ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις σήμερα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί. Είναι λογικό. Ένα μέρος των ψηφοφόρων του αισθάνεται αμηχανία. Το ενοχλεί αυτή η εμφανής αλλαγή πολιτικής. Μετράμε, όμως, μόνο τις απώλειες. Το κέρδος θα έρθει αργότερα. Κι αν δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις, τότε δεν θα υπάρχει κάποιο άλλο εμπόδιο προς την εξουσία. Αν κατορθώσει και πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους κεντρώους ψηφοφόρους του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να τους εκπροσωπήσει και να τους αποκαταστήσει στην μεσαία τάξη, τότε θα σπάσει εκείνα τα όρια που σήμερα φαίνονται αδιαπέραστα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η στρατηγική Τσίπρα θα στεφθεί οπωσδήποτε από επιτυχία. Αλλά έχει πιθανότητες επιτυχίας. Είναι ζαριά, έχει χαρακτηριστικά τζόγου. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος για να ξεπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όρια του ενός τρίτου του εκλογικού σώματος.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR 
http://www.capital.gr/News.asp?id=1714410

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS