Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Νέες επενδύσεις υλοποιεί η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσοι αντιτάχθηκαν με σθένος στη σχετική επένδυση βλέπουν τώρα οι σχεδιασμοί να ξεπερνούν τις προβλέψεις και σε συνδυασμό με κρατικές παρεμβάσεις σε υποδομές να μετατρέπουν τον Πειραιά σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς διαμετακομιστικούς κόμβους της Ευρώπης. Τέτοιου είδους άμεσες επενδύσεις θα βάλουν για τα γερά μπροστά την αναπτυξιακή μηχανή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με νέες επενδύσεις, εκτός αρχικού σχεδιασμού, που θα ενισχύσουν την ετήσια δυναμικότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων κατά 1,1 εκατ. teu σε ετήσια βάση, ανεβάζει τον πήχη του λιμενικού ανταγωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο η Cosco (ΣΕΠ Α.Ε). Τελικός στόχος τα 4,7 εκατ. teu κατ΄έτος από 3,6 εκατ. teu που ήταν η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης.

Σε μια περίοδο που ο όγκος των φορτίων στα λιμάνια της Μεσογείου μειώνεται, ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη, η Cosco επιλέγει να αυξήσει την χωρητικότητα του Σ.ΕΜΠΟ. με στόχο να προσελκύσει φορτία από άλλα λιμάνια, εκμεταλλευόμενη τις νέες επενδύσεις που κάνει, τη στρατηγική θέση που έχει το λιμάνι του Πειραιά (βρίσκεται δίπλα από τη ρότα των πλοίων), αλλά και την πολυπόθητη σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο που επιτρέπει στα φορτία να φεύγουν απευθείας για την Ευρώπη.

Μάλιστα, η «Ν», είχε αποκαλύψει προ ημερών ότι μεγάλος επενδύτης κατάθεσε πρόταση απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ έναντι 1 δισ. ευρώ περίπου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/516930

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS