Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Τι θα ισχύσει στην φορολογία ακινήτων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το 75% των ιδιοκτητών να απαλλάσσονται ή να επιβαρύνονται με φόρο έως 50 ευρώ, αποφεύγονται τουλάχιστον οι οριζόντιες και άδικες λογικές του χαρατσιού. Βέβαια καλό θα ήταν ταυτόχρονα να αναζητούμε και κίνητρα τόνωσης της κτηματαγοράς και προσέλκυσης ξένων επενδυτών, όταν ο γειτονικός ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αν και στις δηλώσεις τους ήταν συγκρατημένοι, συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ενιαίος φόρος θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% ως 1,5% και η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα ως αποτέλεσμα του διαλόγου που προηγήθηκε, ο φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσίας των Ελλήνων που εκτιμάται (με τις σημερινές αντικειμενικές τιμές) σε 1,3 τρισ. ευρώ. 

Από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητων δεν θα εξαιρεθεί κανένα ακίνητο, ούτε εκτός σχεδίου. Για πρώτη φορά θα επιβληθεί φόρος και στα αγροτεμάχια που ως σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών τα είχε αφήσει στο φορολογικό απυρόβλητο. Μάλιστα τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται χωριστά από τα υπόλοιπα ακίνητα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: BRIEFINGNEWS.GR
http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/43733

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS