Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Ποδαρικό» με πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση για την ανακούφιση των βαρύτερα πληγέντων από τη λιτότητα. Αρκεί να μην μπούμε πάλι σε μια λογική αλόγιστης παροχολογίας. Να ασχοληθούμε φυσικά και με τη μείωση των εσόδων που σημαίνει αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παράθυρο για φοροελαφρύνσεις ανοίγει η κυβέρνηση, «ποντάροντας» στη δημιουργία μεγαλυτέρων από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων και την αξιοποίηση της ρήτρας «θετικής απόκλισης» που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, αν συνεχιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν να ικανοποιήσουν αιτήματα όπως των αγροτών, με τη δόση των δανείων του Μαρτίου.

Αποκάλυψε μάλιστα πως στο υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί και λειτουργεί ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση «αναποτελεσματικών φόρων», όπως ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση ή και άλλα, που θα περιλαμβάνονται στο πόρισμα που θα παραδοθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Τρόικα.

Μια «καλή αρχή» έγινε τον Ιανουάριο, παρά την κάμψη των εσόδων κατά 241 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο του 2013, δείχνουν:

- πρωτογενές πλεόνασμα 398 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ τον περυσινό Ιανουάριο. Ο προϋπολογισθείς στόχος μάλιστα ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 413 εκατ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=256493

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS