Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Κάνουμε γνωστές τις διαπραγματεύσεις από τα αποτελέσματα τους

Ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο αφήνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας αιχμές για τις απεργίες και τις καταλήψεις.

«Όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε» λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real news, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, λέγοντας: «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε».

Αναφέρει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός τονίζει: «Εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια . Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί, όταν τις εξαγγέλεις,εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και, αντιθέτως, όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργό, «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει, είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις, μπορεί να ζητήσει αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία και τις τράπεζες.

Σημειώνει πως το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό «μπορέι να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, ο κ Σαμαράς δηλώνει πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα δηλώνει οτι «έχει την απόλυτη στήριξή του», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέει «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, λέει πως«μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος. κι ας είναι νέος . Βιάστηκε να... γεράσει».

Όσο για τις απαιτήσεις τψων αγροτών, ο πρωθυπουργός τονίζει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και προσθέτει: «Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροίδεύω».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=257804

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS