Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Υπουργοί υπό επιτήρηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν ο πρωθυπουργός βλέπει ότι εκτός από την "υψηλή" πολιτική υπάρχει και η καθημερινή διαχείριση του κυβερνητικού έργου και δεν αφήνει αυτή τη δουλειά σε αντ' αυτού "αντιβασιλείς" τύπου Ραγκούση, που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Καθημερινές δίωρες συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός 

Υπό επιτήρηση τίθονται οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο κ. Αντ. Σαμαράς ξεκινάει κατ’ ιδίαν δίωρες συναντήσεις με όλες τις ηγεσίες των υπουργείων, με στόχο να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός και να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται έντονα δυσαρεστημένος από αρκετούς υπουργούς, τους οποίους και αποφάσισε να ελέγχει αυστηρά και με βάσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Εξάλλου, αν και πιστεύει ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε, χτυπάει το καμπανάκι λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας γιατί υφίσταται ο κίνδυνος να... «ξανακυλήσουμε».

«Θέλω να έρθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε» είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς του και τους ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει από καιρό στα χέρια του αναλυτική ενημέρωση για το έργο όλων των υπουργών, αλλά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε τομείς ευθύνης τους και άρα οι συναντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Ο κ. Σαμαράς, στη διάρκεια δυόμιση ωρών συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε ως κεντρικό θέμα τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, έκανε υποδείξεις και τους προέτρεψε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498573

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS