Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Αριστερή «επανάσταση»

Του Δημήτρη Μαύρου

Το ΚΚΕ και η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ επαναστατούν. Το ΚΚΕ αρχίζει να σηκώνει τους τόνους, έστω και με άγαρμπο τρόπο, καθώς, από τη μία, παίρνει θάρρος από τη δημοσκοπική αντοχή του και, από την άλλη, εκμεταλλεύεται - ανταποκρίνεται στην αριστερή κινητικότητα που έχει αρχίσει εδώ και καιρό στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πόλοι είναι εμφανές ότι θα δώσουν τη μάχη για την κατοχύρωση της αριστερής ρητορικής - πολιτικής πρωτοβουλίας. Για το ΚΚΕ η μεθοδολογία είναι γνωστή και αναμενόμενη. Στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο διχασμός θα είναι καθοριστικός. Ο διχασμός αυτός στηρίζεται σε δύο πυλώνες: α) οι δεξιότερες - κεντρώες επιλογές της ηγεσίας δεν φαίνεται να αρκούν για να πείσουν τους πολίτες για την κυβερνητική ρεαλιστικότητα του κόμματος και β) οι αριστερές συνιστώσες και προσωπικότητες φαίνεται να αδημονούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους γενικά στις πολιτικές επιλογές και στην αντίστοιχη ρητορική, πέρα από ό,τι τους αντιστοιχεί σήμερα.

Ας φανταστεί, λοιπόν, κανείς τι μπορεί να γίνει αν αυτές οι αριστερές δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, νιώσουν ότι ενδέχεται να χάσουν τη μάχη των εντυπώσεων και της ουσίας της «αριστερής πάλης» από το ΚΚΕ!

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=207780

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS