Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Ισχυρή βάση συνεργασίας η συμφωνία για τον ΤΑΡ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στρατηγικές κινήσεις εμπέδωσης της πολιτικοοικονομικής θέσης της χώρας και της εθνικής ασφάλειας αλλά και επενδυτική κίνηση με άμεσα οικονομικά οφέλη αλλά και έμμεσα για την ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Mια ισχυρή παραγωγική βάση συνεργασίας για τις τρεις χώρες και μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων, αποτελεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας για τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline.

«Κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Προσφέρουμε τη στήριξή μας σε ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι με το έργο αυτό αναβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας και δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες Ιταλία και Αλβανία. Παράλληλα, το έργο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη συνολική ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστώντας το σημείο αναφοράς στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι με τη στήριξη στο TAP εξασφαλίζονται πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και τους πολίτες, καθώς δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας σε περιοχές που «πονάνε» από την ανεργία, ενώ η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, καθιστώντας το TAP μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη Ελλάδα χωρίς την παραμικρή κρατική επιβάρυνση. Αναφέρθηκε, επίσης, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων αγωγών καθώς έχει συντομότερη διαδρομή, μικρότερο κόστος και διέρχεται από λιγότερες χώρες ενώ αναβαθμίζει την Ελλάδα από χώρα προορισμού δευτερευούσης σημασίας σε χώρα διέλευσης ενός διεθνούς ενεργειακού διαδρόμου. «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας. Αξιοποιούμε το κλίμα για να φέρουμε επενδύσεις. Η προσέλκυση δεν επιτυγχάνεται με ευχές, απαιτεί διεθνείς συνεργασίες, χρονοδιάγραμμα και μεταρρυθμίσεις. Ένα τέτοιο βήμα γίνεται σήμερα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63782233

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS