Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στην NCH Capital η έκταση στην Κασσιόπη για 99 έτη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Καλή αρχή στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με παράπλευρες θετικές επιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Η φοβική στάση απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις και ο νομοθετικός λαβύρινθος απέτρεψαν τη δημιουργία πλούτου από πηγές που, άλλοτε δεν θέλαμε κι άλλοτε δεν μπορούσαμε, να διαχειριστούμε με λελογισμένο τρόπο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Tη μεταβίβαση για 99 χρόνια του ακινήτου στην Κασσιόπη, Κέρκυρας, στην NCH Capital, τη αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρωσία, σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και της ανατολικής Ευρώπης, έναντι 23 εκατ. ευρώ, που μαζί με τις επενδύσεις και ορισμένα άλλα δικαιώματα μπορεί να φθάσουν τα 100 εκατ. ευρώ, αλλά και την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα και την αξιοποίηση ή πώληση 6 ακινήτων ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Αποκρατικοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Παράλληλα το Ταμείο αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη δύο επιπλέον συμβούλων για την αποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, τη στιγμή που έχει «ανοίξει» η διαδικασία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά των δύο εταιρειών.

Η NCH Capital ήταν η μόνη εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά για την Κασσιόπη και όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο την έκανε δεκτή. Αφορά στην εξαγορά του 100% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματα της επιφάνειας του ακινήτου για 99 χρόνια. Το οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου ύστερα από 6 χρόνια και σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112987243

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS