Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Αλλαγή στρατηγικής στην Ελλάδα συστήνει το WiFo

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αποβιομηχάνιση, έλλειψη εκσυγχρονισμού του τουρισμού, περιορισμένη απορροφητικότητα κονδυλίων, εμπόδια στις άμεσες επενδύσεις. Αυτό που περιγράφει το ινστιτούτο είναι η επιχειρηματική εικόνα της χώρας επί δεκαετίες που γίνεται προσπάθεια να αλλάξει άρδην, με μεταρρυθμίσεις για απελευθέρωση της ανταγωνιστικότητας και λειτουργική κρατική παρεμβατικότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αλλαγή στρατηγικής στην Ελλάδα και ισχυρή βοήθεια από τους εταίρους της συστήνει το αυστριακό οικονομικό ινστιτούτο WiFo, το οποίο δεν συμμερίζεται τις αισιόδοξες διαπιστώσεις που θέλουν τη χώρα να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα.

Όπως λέει ο επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Καρλ Άιγκινγκερ, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν τόσο γρήγορα όσο πιστεύουν μερικοί.

Σε έκθεση του ινστιτούτου για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας διαπιστώνεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία αλλαγή στην Ελλάδα χωρίς μεταβολή της στρατηγικής και χωρίς βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους». Με λίγα λόγια, χωρίς αλλαγή της πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης και ισχυρή επενδυτική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους δεν μπορεί να θεμελιωθεί η άποψη ότι τα χειρότερα για την Αθήνα έχουν περάσει, διευκρινίζει ο αυστριακός οικονομολόγος.

Η έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σημασία που έχουν οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία για τη μείωση των εισοδηματικών διαφορών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/602816

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS