Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο 6,4% η ύφεση το 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μειωμένες επενδύσεις και κατανάλωση ο συνδυασμός που σκοτώνει την οικονομία. Αντιστροφή όσο τα εισοδήματα μένουν καθηλωμένα δεν μπορεί να προέλθει παρά από την προσέλκυση νέων κεφαλαίων και την εξαγωγική στροφή της παραγωγής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε ύφεση της τάξης του 6,4% κινήθηκε το 2012 η ελληνική οικονομία, μετά και τη μείωση του ΑΕΠ κατά 5,7% το δ' τρίμηνο πέρυσι (είχε καταγραφεί πτώση 6,7% το α΄ τρίμηνο, 6,4% το β΄ τρίμηνο και 6,7% το γ΄ τρίμηνο). Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 47,267 δισ. ευρώ και, με εξαίρεση το α΄ τρίμηνο πέρυσι (45,456 δισ. ευρώ), βρέθηκε στο επίπεδο του β΄ τριμήνου 2005 (47,452 δισ. ευρώ). Σημειώνεται ότι για το τρέχον έτος το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ύφεση της τάξης του 4,5%.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για ύφεση 5,7% το γ΄ τρίμηνο πέρυσι, είναι κατά τι βελτιωμένα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις (ύφεση 6%). Η διαφορά αυτή, είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία εισαγωγών και εξαγωγών για τον Δεκέμβριο) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=216814&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS