Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Δημιουργία μεικτού πανεπιστημίου προτείνει ο Στυλιανίδης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί πλήρως με τη συγκεκριμένη πρόταση ή αν διατηρεί αμφιβολίες για την ύπαρξη προϋποθέσεων ώστε να προσελκυστούν ιδιωτικά κεφάλαια στο χώρο της εκπαίδευσης, το αριστερό ταμπού περί ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει κάποτε να ξεπεραστεί. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης ξένων φοιτητών κι όχι εκκολαπτήριο μεταναστεύουσας νεολαίας Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πρόταση για τη δημιουργία «μεικτού πανεπιστημίου» και μάλιστα ως έξυπνο τέχνασμα για να προσπεράσει το άρθρο 16 του Συντάγματος παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο διεθνές συνέδριο «Education and Innovation in the 21st century» του περιοδικού «The Economist» που διεξάγεται από το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Στυλιανίδης πρότεινε το 49% της αξίας ενός δημόσιου πανεπιστημίου να περνά με τη μορφή μετοχών σε ελληνικά ιδρύματα ή επιχειρηματίες οι οποίοι και θα αναλάβουν το διοικητικό και αναπτυξιακό μάνατζμεντ του ιδρύματος.

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να προλάβει τις εξελίξεις, δεν αρκεί πλέον να αλλάξει το εμπόδιο του Συντάγματος, αλλά πρέπει έξυπνα να το ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, υπερβαίνοντας την άποψη «μη κρατικά - μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια. Δεδομένου ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος προβλέπει ότι τα πανεπιστήμια θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του κράτους, η ιδέα μη κρατικών Ιδρυμάτων δεν είναι πραγματοποιήσιμη θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της συνταγματικής αναθεώρησης. Αυτή η καθυστέρηση, όπως σχολίασε ο κ. Στυλιανίδης, έχει αφήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο καθηλωμένο στο χθες, παρηκμασμένο, απομονωμένο διεθνώς και κυρίως αποκομμένο από την αγορά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=500572

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS