Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Κίνδυνος ναυαγίου – Στο «κόκκινο» η αγωνία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το πιο "συμπαθές" ΔΝΤ, σε σχέση με την Ε.Ε. για κάποιους εγχώριους κύκλους, που "αντιτίθεται" στις γερμανικές μονομέρειες, διευρύνει επικίνδυνα το πλαίσιο των απαιτήσεων δημιουργώντας αδιέξοδα. Εχθροί και φίλοι καθορίζονται από τις αποφάσεις κι όχι από τις δηλώσεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με την θηλιά στο λαιμό και τον δήμιο (τρόικα – Eurogroup) έτοιμο να τραβήξει τον μοχλό βρίσκεται η Κύπρος.

Οι χθεσινές ολοήμερες διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας στη Λευκωσία δεν κατέληξαν σε συμφωνία λόγω των εξωφρενικών απαιτήσεων που έθετε συνεχώς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα όλα έδειχναν ότι υπήρχε συμφωνία, η κα Βελκουλέσκου έθεσε ως όρο την απορρόφηση της «καλής» λαϊκής τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου, με παράλληλη ανάληψη της ευθύνης για αποπληρωμή των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε αντλήσει τους τελευταίους μήνες από τον ELA (Emergency Liquidity Assistance) για να διατηρήσει την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Κυβερνητικοί κύκλοι στη Λευκωσία ανέφεραν στο protothema.gr ότι το ΔΝΤ δείχνει ότι δεν θέλει να υπάρξει συμφωνία και οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, ώστε στο σημερινό έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες να επιβληθούν σκληρότεροι όροι, χωρίς κανένα περιθώριο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης αφού από τα μεσάνυχτα ο ELA τερματίζει την παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες στεγνώνοντας ουσιαστικά την Κύπρο από μετρητά και οδηγώντας την σε άτακτη χρεοκοπία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266239

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS