Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Αρνείται τη σύγκριση με την Κύπρο το Λουξεμβούργο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μου αρέσουν οι δικαιολογίες του Λουξεμβούργου για το επίσης ξεχαρβαλωμένο πιστωτικό σύστημα. Μοιάζουν με αυτές μιας πόρνης πολυτελείας που προσπαθεί να μας πείσει για το υψηλό κασέ αναγορεύοντας σε ξεχωριστά ποιοτικό το προϊόν της. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κατηγορηματικά απορρίπτει το Λουξεμβούργο οποιαδήποτε σύγκριση με την Κύπρο, ως προς το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού της τομέα, ισχυριζόμενο ότι στη δική του περίπτωση, ο εν λόγω κλάδος «συμβάλλει έτσι στην γενική ανταγωνιστικότητα του συνόλου των χωρών μελών».

Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου εκφράζει την ανησυχία της «για τις συγκρίσεις μεταξύ διεθνών χρηματοπιστωτικών τομέων στην Ευρωζώνη και για τις σκέψεις σχετικά με το μέγεθος ενός χρηματοπιστωτικού τομέα σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας και σχετικά με τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό θα σήμαινε για την δημοσιονομική και οικονομική βιωσιμότητα».

Σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λουξεμβούργου, «πρέπει να υπογραμμισθεί ο θεμελιώδης διεθνής του χαρακτήρας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ο οποίος τον καθιστά σημαντικό σημείο εισόδου για τις επενδύσεις στην ευρωζώνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η διαφοροποιημένη πελατεία του, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του, η αποτελεσματική επιτήρησή του και η αυστηρή εφαρμογή των διεθνών προδιαγραφών συνιστούν την ιδιαιτερότητά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/632004

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS