Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - «Ξεπαγώνουν» οι ελληνορωσικές σχέσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ Στο "παιχνίδι" των ενεργειακών ανακατατάξεων αναζητώντας ως χώρα από τη δυναμική κάθε συμμαχίας το βέλτιστο σημείο ισορροπίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ξεπαγώνουν» σταδιακά οι ελληνορωσικές σχέσεις, ενώ παρασκηνιακά γίνονται διαβουλεύσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Μόσχα. Η εξέλιξη βέβαια θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία τους διαγωνισμούς για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ για τους οποίους οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει σφοδρό ενδιαφέρον.

Η ελληνική πλευρά διαμηνύει ότι ο διαγωνισμός η έκβαση του οποίου θα είναι εμφανής προς το τέλος Μαρτίου θα κατακυρωθεί σε όποιες εταιρίες ή κοινοπραξίες υποβάλλουν τις πιο συμφέρουσες προσφορές που περιλαμβάνει το τίμημα αλλά και την τιμή προσφοράς του φυσικού αερίου στην χώρα μας η οποία τώρα πληρώνει πολύ ακριβά τον εφοδιασμό της λόγω της παλαιότερης συμφωνίας. Κυβερνητικοί παράγοντες λένε ότι δεν υπάρχει θέμα με τις ενστάσεις από αμερικανικής πλευράς να μην δοθούν οι διαγωνισμοί σε ρωσικές εταιρίες.

Στο πλαίσιο αυτό τον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθεί η Διακυβερνητική Συνεργασία των δύο χωρών που μένει αδρανής για περισσότερο από δύο χρόνια όπως και το ελληνορωσικό επιχειρηματικό συμβούλιο για την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς έχουν διαπιστωθεί τομείς πέραν του ενεργειακού και του τουριστικού όπου υπάρχει κοινό πεδίο συμφερόντων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261135

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS