Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΔΝΤ: Ο βορράς της Ευρωζώνης πρέπει να δεχθεί αύξηση του πληθωρισμού

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με έμμεσο τρόπο το ΔΝΤ προτρέπει τον Ευρωπαϊκό Βορρά να σπαταλήσει μέρος των πλεονασμάτων του ενισχύοντας την εσωτερική κατανάλωση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι βόρειες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να δεχθούν την αύξηση του πληθωρισμού καθώς οι νότιες προσπαθούν να βγουν από την κρίση χρέους μέσω της μείωσης των μισθών, αναφέρει έκθεση οικονομολόγων του ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

«Εάν ο νότος θέλει να προσαρμοστεί, ο βορράς πρέπει να δεχθεί περισσότερο πληθωρισμό, ένα επιχείρημα στο οποίο το ΔΝΤ έδινε πάντα έμφαση αλλά δεν γινόταν πάντα κατανοητό,» αναφέρεται στην έκθεση.

«Για να επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό σε επίπεδο Ευρωζώνης ο πληθωρισμός πρέπει να είναι χαμηλότερος από το στόχο στο νότο και υψηλότερος από το στόχο στο βορρά.»

Σύμφωνα με την έκθεση το κύριο εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης σε χώρες όπως η Ελλάδα είναι βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Αν και τα μέτρα για την αύξηση της παραγωγικότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της, χρειάζονται χρόνο για να εμφανίσουν αποτελέσματα, αφήνοντας σε αυτές τις χώρες μόνο την επιλογή της μείωσης των σχετικών μισθών και τιμών, τονίζει το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=267739

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS