Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΑΡΙΣΤΕΡΑ , Ε.Ε. , ΚΥΠΡΟΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΥΡΙΖΑ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Ο ενοχικός μιθριδατισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταθέσεις

"Μιθριδατισμός αποκαλείται η πρακτική της αυτοπροστασίας από τη δράση ενός δηλητηρίου μέσω της σταδιακής αυτοχορήγησης σε μη θανατηφόρες δόσεις." αναφέρεται στον ορισμό της λέξης. Μεταφορικά βέβαια χρησιμοποιείται για να περιγράψει και την ανοχή και αποδοχή που δείχνουμε σε κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του στο θέμα των Κυπριακών καταθέσεων αποδεικνύει ότι κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν και οι δυο χρήσεις του όρου.

"Πασπαλισμένες" μάλιστα με μπόλικες δόσεις ενοχικών συνδρόμων που έχουν ως αποτέλεσμα αντιφάσεις και αδιέξοδες ιδεολογικά λογικές σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η "ριζοσπαστική" αριστερά του τόπου.

Γιατί από τη μια καθαγιάζεται η επιβολή ενός οριζόντιου εγχώριου εσωτερικού... δανεισμού ως μέσου στήριξης της... ανάπτυξης, λες και ρόλος του τραπεζικού συστήματος δεν είναι ακριβώς η αξιοποίηση των καταθέσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την προώθηση επενδύσεων (προφανώς κατάλοιπα της πλήρους κεντρικής κρατικής διαχείρισης της οικονομίας που διδάσκονταν στην ΚΝΕ!), από την άλλη προτρέχουν πριν καν καταλήξει η Κυπριακή πλευρά σε ένα τελικό σχέδιο, να καλύψουν με τη φιλόστοργη φτερούγα τους τα συμφέροντα των "ολιγαρχών" του Ρωσικού καπιταλισμού (που θα έλεγε και ο σύντροφος Λαφαζάνης!).

Στη βιασύνη της αντιπολιτευτικής πρεμούρας θυσιάζουν πρόσκαιρα τις ιδεολογικές καταβολές και τις διαχρονικές θέσεις τους. Η συναισθηματική χειραγώγηση των πολιτών ανέρχεται απότομα σκαλοπάτια στην πολιτική τους προτεραιότητα. Έρχονται όμως οι συνεπείς ιδεολογικά σύμμαχοι τους να τους θυμίσουν ποιοι πραγματικά είναι.

Όταν ο κ.Τσίπρας ωρύεται υποκριτικά στα κανάλια για το δίκαιο του καταθέτη οι "αδερφοί" του της Γερμανικής αριστεράς (αυτοί που άλλες παρόμοιες μονοψήφιες εκλογικά ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αλλάξουν επαναστατικά το σύμπαν σε λιγότερες από τις επτά ημέρες που χρειάστηκε ο Θεός για να το φτιάξει!) δηλώνουν ευθαρσώς υπέρ της "ενιαίας ελάχιστης φορολόγησης των καταθέσεων, ώστε να μην δημιουργούνται φορολογικοί παράδεισοι", προτρέπουν την Κύπρο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας και να χρεοκοπήσει και φυσικά υπερθεματίζει στο "να μπει χέρι στους ανώνυμους λογαριασμούς ξένων μεγαλοκαταθετών στην Κύπρο".

Το σχετικό λινκ από τη διαδικτυακή καθοδήγηση του κόμματος το left.gr (http://left.gr/news/i-thesi-toy-die-linke-gia-koyrema-katatheseon-stin-kypro), αποδεικνύει του λόγου το αληθές και αποκαλύπτει την πραγματική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που ουδεμία σχέση έχει με τους στόχους της Κυπριακής κοινωνίας και τις προτεραιότητες της τοπικής οικονομίας. Τα κροκοδείλια δάκρυα και η ψηφοθηρική υποκρισία έχουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν) και τα όρια τους.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος - Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS