Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - New York Times: Παράδεισος η Ελλάδα για αγορά ακινήτων

«Παράδεισο» για υποψήφιους αγοραστές ιδιοκτησίας χαρακτηρίζουν οι New York Times τη χώρα μας. Το άρθρο αναφέρεται στην επίδραση που είχε η ύφεση στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές από 35 έως 50%.

Ακόμη γίνεται σύγκριση μεταξύ των πωλήσεων που γίνονταν ετησίως στη χώρα μας από το 2002 έως το 2008, ο αριθμός τον οποίων έφθανε τις 150 χιλιάδες.

Χαρακτηριστικό είναι πως το έτος 2011 μόνο 11 χιλιάδες ακίνητα πωλήθηκαν, αριθμός που φανερώνει συρρίκνωση της αγοράς κατά 95 τις εκατό.

Ο αρθρογράφος λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα χαρακτηρίζει την Ελλάδα της κρίσης ως «την τέλεια αγορά για τους ενδιαφερόμενους» δεδομένου ότι «όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και οι αγοραστές με μετρητά είναι βασιλιάδες».

Φυσικά γίνεται αναφορά και στους νέους φόρους ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με την ανεργία και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να βάζουν τις περιουσίες τους σε «εκπτώσεις-φωτιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: BRIEFINGNEWS.GR
http://www.briefingnews.gr/askos/item/45720

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS