Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Υπογράφτηκε η συμφωνία Cosco-Hewlett Packard παρουσία του Σαμαρά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε κορυφαίο διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο κι αν υπάρξουν πρωτοβουλίες για να αποκτήσει και αντίστοιχη ναυτιλιακή υπόσταση θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ιδιότυπο Ελληνικό City. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπογράφτηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Cosco και στη Hewlett Packard για την αποκλειστική μεταφορά εμπορευμάτων της HP σε όλη την Ευρώπη μέσω του Πειραιά.

"Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση της ανεργίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται συνολικά σε 50 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας αφορά δραστηριότητες που θα κατευθυνθούν στον Πειραιά, ενώ υπολογίζεται ότι η σημερινή οριστική υπογραφή της συμφωνίας θα αυξήσει το τοπικό φορτίο του Πειραιά έως και κατά 50%.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, μέσω της οποίας θα διακινούνται φορτία από και προς την Απω Ανατολή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι σε περίπτωση που η HP επιδείξει και εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στον Πειραιά και την Cosco, πολλές εταιρείες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ενδιαφέρον για τη μεταφορά των προϊόντων τους μέσω του λιμανιού του Πειραιά έχουν εκδηλώσει εταιρείες όπως η Dell, η LG, η Samsung, η Lenovo, η Sony και η Hyundai. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=500659

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS