Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στοίχημα 60 ημερών για την κυβέρνηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δυο μήνες για να σταθεροποιηθούν οι θετικές δημοσιονομικές τάσεις, να ολοκληρωθούν μεταρρυθμίσεις που καθυστερούν χρόνια, να αρχίσει η αναστροφή της αρνητικής επενδυτικής ψυχολογίας και μέσω των αποκρατικοποιήσεων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας στο εσωτερικό και η ακύρωση της επιχειρηματολογίας της αντιπολίτευσης περί συνέχισης της λιτότητας αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής προσπάθειας που ξεκίνησε χθες -24 ώρες μετά τη συμφωνία με την τρόικα- με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Α. Σαμαράς επέλεξε με το μήνυμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό να περιγράψει όχι μόνο τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και τα επόμενα βήματα, θεωρώντας -προφανώς- ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές της χώρας αποτελεί τον τελευταίο δύσκολο «κάβο» πριν από την τελική ευθεία που θα οδηγήσει, όπως ευελπιστεί, στην ανάκαμψη της οικονομίας και εντέλει στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, πέραν της προσπάθειας αυτής, η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν αγώνα δρόμου 60 ημερών περίπου μέχρι το επόμενο ραντεβού με την τρόικα, στα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να υλοποιήσει τα όσα συμφωνήθηκαν...

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός με τη χθεσινή τοποθέτησή του κατέδειξε ότι το μείζον για τον ίδιο είναι στην παρούσα φάση και η βελτίωση της ψυχολογίας των πολιτών και ταυτόχρονα η διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης από τους ξένους επενδύτες προς τη χώρα μας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63813531

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS