Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή -Δημοσκόπηση: Ο συνασπισμός της Μέρκελ εξασφαλίζει κυβερνητική πλειοψηφία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο οικονομικός εθνικισμός ενισχύει εκλογικά τη Μέρκελ και τους συμμάχους της. Το ζήτημα είναι αν θα διαχειριστεί τη νέα εντολή λιγότερο κοντόφθαλμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύοντας ότι μπορεί να συνδυάσει την πρόσκαιρη μικροπολιτική με τον οραματικό σχεδιασμό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι Χριστιανοδημοκράτες της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι εταίροι τους διαθέτουν αρκετή στήριξη για να σχηματίσουν κυβερνητική πλειοψηφία στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά ύστερα από τουλάχιστον τρία χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εξασφαλίζουν το 41%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) το 6%, που τους φέρνει μαζί στο 47%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Αυτό τους φέρει να προηγούνται άνετα των κεντροαριστερών αντιπάλων τους και είναι το καλύτερο συνδυαστικό αποτέλεσμα για τον παρόντα συνασπισμό της κ. Μέρκελ εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, ανακοίνωσε το Forsa, που πραγματοποίησε την δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης - οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) - λαμβάνουν 23% και οι σύμμαχοί τους οι Πράσινοι το 14%. Το ποσοστό και των δύο κομμάτων είναι μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση των Stern-RTL.

Το Αριστερό Κόμμα εξασφαλίζει το 9%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/637984

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS