Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Αριστερός με δεξιό παρελθόν ο Ενρίκο Λέτα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μετά από ατέρμονες συζητήσεις κατέληξαν και στην Ιταλία στο προφανές. Έναν μεγάλο συνασπισμό απέναντι στον απύθμενο λαϊκισμό του Γκρίλο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στις πλάτες του Ενρίκο Λέτα, αναπληρωτή γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, έπεσε το βάρος σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία κι ενώ συμπληρώνονται 60 ημέρες ακυβερνησίας. Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αιφνιδίασε πολιτικούς και πολίτες προτιμώντας τελικά το αουτσάιντερ από το φαβορί. Αυτό ήταν ο Τζουλιάνο Αμάτο, ο οποίος είχε αναλάβει δύο φορές στο παρελθόν τα ηνία της χώρας φέρνοντας σε πέρας την αποστολή που του είχε ανατεθεί.

Στη συνείδηση της κοινής γνώμης, πάντως, έχει συνδεθεί με τον φόρο που επέβαλε αιφνιδιαστικά στις καταθέσεις το 1992 προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία. Ο δεύτερος λόγος που έκανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επιλέξει τον 75χρονο πολιτικό ήταν ότι ήθελε να φυσήξει αέρας ανανέωσης στο πολιτικό σύστημα και από αυτήν την άποψη ο 47χρονος Λέτα είναι το κατάλληλο πρόσωπο.

Ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά που θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Ανιψιός του Τζάνι Λέτα, στενού φίλου και συμβούλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ενρίκο Λέτα ξεκίνησε την πολιτική του δραστηριότητα από τη Νεολαία της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ενώ από το 1991 έως το 1995 χρημάτισε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μετά τη διάλυση της Χριστιανικής Δημοκρατίας προτίμησε τη μετακομμουνιστική Αριστερά από την μπερλουσκονική Δεξιά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/world/article/5014189/aristeros-me-deksio-parelthon/

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS