Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πλυντήριο επιόρκων τα Πειθαρχικά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι μας προκαλεί έκπληξη πως υπουργός του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά κατάργησε το δικαίωμα ανάκλησης μιας αθωωτικής απόφασης. Ήταν οι τελευταίες απελπισμένες απόπειρες του κινήματος να περισώσει μέρος του κρατικοδίαιτου κομματικού ακροατηρίου του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων ή επιβολής ποινών που έριχναν στα μαλακά τους επίορκους είχαν μετατραπεί σε αρκετές περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο λόγος της ασυδοσίας των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν ότι είχε αφαιρεθεί από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το δικαίωμα της ένστασης επί των αθωωτικών αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τον Μάρτιο του 2012 επί υπουργίας Δ. Ρέππα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ένστασης από τον γενικό επιθεωρητή, με αποτέλεσμα να μην κοινοποιούνται στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων είναι αμετάκλητες, ενώ δικαίωμα ένστασης είχαν μόνο οι υπουργοί, οι οποίοι συνήθως δεν ασκούσαν το δικαίωμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63820603

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS