Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Εκστρατεία για «επενδύσεις» από Αντ. Σαμαρά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο η διεθνής κοινότητα αρχίζει να πιστεύει στη σταθερότητα του επενδυτικού πλαισίου και τη μεταρρυθμιστική συνέπεια μας, τόσο και θα αυξάνεται το ενδιαφέρον για δομικές τοποθετήσεις ειδικά σε υποδομές και ενέργεια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε αγώνα δρόμου αποδίδεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός για την προσέλκυση επενδύσεων, γνωρίζοντας πως είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και τη μείωση της ανεργίας που αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό, αλλά και οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς τις καθοριστικές επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά σε Πεκίνο, Ουάσιγκτον, αλλά και Μόσχα.

Τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Σι Τζιν Πίνγκ, τον Μπάρακα Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν «κλειδώσει» και το μόνο απομένει είναι η οριστικοποίηση των ημερομηνιών, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Την ίδια στιγμή στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Το ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ, αλλά και η επικείμενη θετική ολοκλήρωση του διαγωνισμού για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ έχουν δημιουργήσει ελπίδες ότι το μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών κρατούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση πως αν τα δύο αυτά project ολοκληρωθούν με επιτυχία θα αποτελέσουν τον προπομπό να πραγματοποιηθεί χωρίς άλλες χρονοτριβές το πρόγραμμα. Στα ταξίδια του πρωθυπουργού, το βασικό αντικείμενο θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε μία σειρά από δραστηριότητες, όπως ενέργεια, υποδομές και βιομηχανία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113028849

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS