Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ξεκινήσει»

«Tη μετάβαση από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο της ανάπτυξης κάνει η ελληνική οικονομία» δήλωσε από ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου που οργάνωσε το υπουργείου Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο και μετράνε στην αγορά έως το τέλος του χρόνου». Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά ότι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων.

«Στόχος το 2013 να αποτελέσει το τελευταίο έτος ύφεσης, έτος καμπής που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Η κατάσταση στη χώρα είναι ακόμη κρίσιμη και έχουμε δυσκολίες μπροστά. Το κλίμα έστω και αργά αντιστρέφεται, βασικοί οικονομικοί δείκτες βελτιώονται, ξεμπλοκάρουν οι ιδιωτικοποιήσεις εξοφλούνται φέτος όλες οι ληξιπρόθεσες οφειλές του δημοσίου» και υπογράμμισε ότι «μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσουν να καταγράφονται στην αγορά τα αποτελέσματα της πολιτικής και να μετράνε στην αγορά μέσα στο χρόνο». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5010017/samaras-h-anakampsh-ths-oikonomias-exei-ksekinhsei/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS